Show Business gav henne svimlande tidig popularitet; Cinema – rollerna som en ung förförare, en desperat drömmare och Fam Fatal; Livet är en älskad och en familj som bara är vanlig att drömma om. Men det var hennes drömmar som blev verklighet.

För tio år sedan i New York studerade hon engelska i sex månader. "Fördjupning" gav sina resultat: det talar fritt, nästan utan accent, och om det finns något främmande i intonationer, låter det mer på brittiskt sätt. Men hon sätter nu in franska fraser. Då kommer infödda Frankrike att ringa som i den gamla låten – "Chez Nous" ("We Have", "Where We Live"). Då är detta en långvarig "amoureux" … så, exklusivt "älskare", https://www.sorayaspudlar.com/ar-svartsjuka-inte-en-last/ kallar hon sin partner Johnny Depp.

På grund av detta sätt, att knåda sin äkta i någon annans assimilerade Vanessa Paradis ses av en man som, trots all "globalism" i dess existens, internationaliteten i erkännande och berömmelse, håller envist rötter, infödda jord. Och står hårt på fötterna – på territoriet som han betraktar hans. Hon säger att hon, som i rent fransk ungdom, föredrar rött vin att dricka, att hon nyligen slutade röka rent franska cigaretter, som talar rent franska med barn och ser hennes professionella plats bara i fransk kultur. Hon ler mot min kommentar att även nu när hon har svarta jeans och en enkel grå tröja, förlorar hon inte parisisk glans. Det är roligt: ​​det är här, i Amerika, alla kör i bilar, alla är dolda för varandra i salonger och ingen ser någon. Och "Chez Nous", i Paris, alla går på sina fötter, undersöker varandra och därmed höjer uppmärksamheten på hur de ser ut, de antar något från varandra-Henden glans och glans. Men ändå, enligt sensationen, förklaras hennes charm av helt annorlunda. ”Amoureux” -parader med sin karakteristiska lakonism beskrev det som absolut ingen skitsnack. Och han sa: ”Min flickvän (det är så Depp kallar Vanessa i en intervju) är absolut inte en som lurar huvudet, vänder Dynamo, försöker inte tyckas vad han är. Hon är absolut lika med sig själv. Absolut ingen skitsnack ".

Och det är sant. Hennes paradisnamn, hennes raffinerade subtilitet, hennes barns stift mellan de främre tänderna, hennes stora och lockar – allt som Karl Lagerfeld aktivt utnyttjade, som gjorde henne till en fågel i en bur i en av annonserna av Chanel, gör inte en replikerade Lolit ur henne. Eftersom det är tydligt i motsats till dess väsen. Hennes direkta, oberoende, envisa natur. Hennes förmåga att undersöka ödens ögon, ibland inte benägna att samarbeta. Hennes avslag på coquetry. Och hennes förmåga att direkt svara på frågor.

  • 1972 Född i familjen till Interiors Designer Andre Paradis.
  • 1980 debut på TV i barnprogrammet L'Ecole des fans.
  • 1986 Song Joe Le Taxi i sin prestation blir en hit i Europa.
  • 1989 Sezar Prize for Debut i filmen av Jean-Claude Brissso "White Wedding".
  • 1998 börjar en seriös relation med Johnny Depp.
  • 1999 Födelse av dotter till Lily Rose, och efter 3 år är Jack son.
  • 2010 "hjärtlös" Pascal Shome.
  • 2011 Cafe de Flore Jean-Mark Valley, där paradiset spelar en hängiven mamma till en pojke med Downs syndrom.

Psykologier: Du är en berömd sångare, en erkänd skådespelerska, du har två vackra barn, och äntligen är din partner 13 år gammal – Johnny Depp. Dessutom är du musen i House of Chanel och är bra. Det av allt detta tillhör du inte ödet, utan till dina egna meriter?

Vanessa Paradis: Till sin egen. Det är troligt att jag lyckades förstå: I livet är det bara nödvändigt att göra vad du vill. Om du ångrar något är det bättre om vad som har gjorts och inte om vad som inte gjordes. Anslut bara till den person som han verkligen drar. I själva verket är detta "stora livsmönster" att du måste leva i sin helhet utan att mäta en dos, utan att beräkna procentandelen av åtgärdernas korrekthet. Och ser inte tillbaka.

Du har alltid tänkt det?

I. P.: Jag kommer inte ihåg att jag en gång agerade på annat sätt. Jag lever i en mycket, mycket enkel värld. Jag anser mig inte rätt att ge någon råd, men för mig själv: Om du älskar kärlek. Sova med vem du vill sova med. Använda objekt, ord i deras direkta betydelse. Jag gillar inte bärbara betydelser och när champagne är full av konjakglasögon. Uppfattar människor i ditt liv i deras uppenbara funktion: producent är en producent, inte en vän. Vän är en vän, inte en beskyddare. Älskade är den närmaste personen. Barn är mina barn och kommer aldrig att vara vänner. Jag är deras skydd, rådgivare, de ligger bakom mig som bakom en stenmur, och därför är de inte ett företag för mig. Du vet, för detta älskar jag vårt hus i södra Frankrike. Sol, cykader … men viktigast av allt – människor. Jag går ut bakom bagetten, och i bageriet är jag bara en granne, inte en kändis. Människor från vår stad är intresserade av hur jag är uppvuxen, hur man beter sig och inte vad som är min sociala status. De vet säkert att bara mina sätt berör dem. Och min mormor tog mig upp – jag tillbringade mycket tid med henne som barn – hon hade till och med ett ordstäv: "Det finns sätt för allt". Jag menar: du måste hitta en sann, värdig och, viktigast av allt, lämpligt sätt att beteende under omständigheter som föreslagits av livet. Även om jag inte hävdar att jag alltid lyckades.

När lyckades inte?

I. P.: Tja, till exempel. Jag reagerade ganska smärtsamt på att prata om oss och Johnny. Till kopior om det faktum att hans tidigare relation ännu inte har slutat med honom, ännu inte har slutat. Det var inte ens nödvändigt att ge irritationer intonation. Men när du älskar reagerar du spontant, omedelbart utan att tänka. Men det kan vara svårt att begränsa mig. Eftersom jag i allmänhet lever mitt hjärta, mitt huvud … ja, inte för mat … men jag försöker verkligen lyssna på mitt hjärta.

Du var fjorton när Joe Le Taxi blev en hit i din prestation. Du kommer ihåg hur du kände dig då? Hur det var för dig?

I. P.: Ja, då ville jag passionerat bli sångare. Och hon blev. Och snart på husets vägg nära vår – vi bodde nära Paris – inskriptionen "Paradis – hora" dök upp. Alla gick förbi henne och skrattade förmodligen. Men jag kommer inte ihåg att det särskilt störde mig eller förolämpade mig. Låten lät oändligt överallt, och jag var överallt – i tidningar, i tidskrifter, på TV. Jag var för mycket. Jag insåg plötsligt detta även då: när du är för mycket börjar du irritera. Återigen hade min mormor rätt – det finns ett sätt av allt, och i den situationen, om än inte genom mitt fel, var det varken ett mått eller ett sätt. Jag förstod detta för någon form av barns intuition och blev inte förolämpad. Och sedan … Jag är en fransk kvinna. Och vi har någon framgång – ett objekt inte bara beundran, utan också förlöjligande. Vår framgång är inte ovillkorlig. Så förmodligen, för allt detta, var jag i en mening redo genetiskt.

I åsikter från andra människor riktade till dig firar du aldrig en sådan känsla som avund? Till exempel när de säger och skriver om hållbarheten i din fackförening med Johnny Depp.

I. P.: Låta! Jag var verkligen fantastiskt tur – att hitta min person. Och detta är det mest värdefulla. Jag drömde alltid om en familj.

Din egen på vissa sätt som dina föräldrars familj?

I. P.: Jag växte upp i en mycket stark familj, vi är alla mycket hängivna till varandra. Fram till 11 år var jag det enda barnet och skildes sällan med mina föräldrar. Jag var överallt med dem – "vuxna" poker, grill, mammas kampanjer i skönhetssalongen … Jag minns mina föräldrar – och drömde om att ha detsamma. Och samma familj – vi blev ännu närmare när min syster föddes. Jag har alltid letat efter en person som inte bara skulle vara en älskare, utan en partner i livet, far till våra vanliga barn. Jag kunde inte ens föreställa mig barnlöshet. Jag pratar om mig själv-för någon kan det vara rätt och naturligt. Men jag väntade på en man i mitt liv. Jag ville ha en familj med barn. Jag kände att jag inte kunde leva bara för mig själv. Vi ses med Johnny, jag var i några. förtvivlan. Min karriär gick uppåt, och det personliga livet var melankoliskt. Jag tänkte: det är synd att jag är på så vackra platser, jag ser så mycket intressant – och allt detta är bara vackert för mig? Men jag väntade och väntade.